Whose skin are you in?

Bläh, med det som jag sitter och arbetar med nu kom jag in på PETA’s sida furisdead.com och hittade ännu en anledning att gilla Scully eller Gillian Anderson här. När kaninerna började skrika klarade inte jag av att kolla mer.

Eller den här kampanjen som heter Whose skin are you in?

Jag tycker den här videon var rätt bra. Utan att analysera sönder den är det enda jag tycker var lite onödigt att de nämner att Kina är den största producenten av päls och att dom inte bryr sig om varifrån det kommer. Det flyttar på problemet och får det att verka som att det bara sker i ett land lååångt borta. Dom äter till och med hundar där, helt galna är dom! Inte konstigt att dom inte bryr sig om vilket djur dom skär sönder för att få loss dess päls…
Jag har ett par converse i skinn från när jag var ung och dum, vad skall man göra egentligen? Slänga eller spara? Jag skulle aldrig, aldrig i livet få för mig att köpa päls eller skinn nu och kan inte förstå hur vuxna människor som vet hur djuren behandlas kan med att göra det. Men det är klart, det är lättast att inte bry sig om något eller någon annan än sig själv.

2 reaktion på “Whose skin are you in?”

  1. Jag har också en del skinnskor från när jag var ung och dum… Jag har kvar allihop men använder dem knappt eftersom det känns lite äckligt. Men jag brukar tänka att det egentligen inte spelar någon roll om jag slänger eller behåller dem, pengarna har ju redan gått till den industrin. Då är det bättre att inte bekymra sig om det och försöka bry sig om att inte köpa fler läder- eller skinnprodukter.^^

    Usch, nu fick jag dåligt samvete för att jag har yllekläder också :( Det kanske man också borde sluta med…

  2. Ja, det är ungefär sådär som jag resonerar också :>
    Jag hade velat ha just en kappa nu i vinter men de finaste jag har sett är ju just ylle så jag har fått hålla mig borta från dem.. Jag undrar om det någonsinn kommer bli mer utbrett förstått hur mycket vi utnyttjar djur och hur fel det är :/ Tror de flesta människorna är för lata och egoistiska för att bry sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *