För ett år sedan i Japan

Idag för ett år sedan var jag och Louise i Japan och på just den här dagen var vi på väg till Nagano för att kolla på Snow Monkeys. Föga förvånande älskade jag Japan precis så mycket, om inte mer än, som jag anat att jag skulle och nu tänkte jag att det är dags att att visa bilder från vår resa. Jag delar upp det i två inlägg och i det här blir det blandade bilder från vardagen och våra utflykter. I nästa tar jag mer er på fest och shopping!

LouiseMaddisJapan

Vi bodde i Shibuya, bara några hundra meter från Shibuya Crossing.

LouiseMaddisJapan

Vi åt sushi en enda gång på hela resan och här sitter Louise och beställer in vilka bitar hon vill ha. Det fanns hur många olika som helst för henne att välja och vraka på men bara en enda för mig som ville äta utan att några djur var inblandade, haha :'(

LouiseMaddisJapan

Här är vi på vår första bar på japansk mark. En liten, liten men naggande god stark öl.

LouiseMaddisJapan

Här sitter vi på tunnelbana på väg på utflykt till Mitaka…

LouiseMaddisJapan

… För ett besök på Ghibli Museum!

LouiseMaddisJapan

Det var fotoförbud där inne men kolla vad fint det var utifrån!

LouiseMaddisJapan

Vi fick inte värmen i vår lägenhet att fungera så vi flyttade med oss det här värmeaggregatet när vi rörde oss mellan rummen.

LouiseMaddisJapan

Djurshopparna var jobbiga att se.

LouiseMaddisJapan

En dag var vi på kattcafé, en trevlig upplevelse men samtidigt något jag känner mig lite kluven inför. Katterna behandlas väl och med respekt, de katterna ni ser som har på sig halsband eller tröja är lediga för dagen och får inte röras och man får inte störa katterna på något sätt och all klapp sker på deras villkor, såklart. Men samtidigt behandlas dom ju inte riktigt som familjemedlemmar, vilket jag tycker djur som vi håller som sällskapsdjur ska göras.

LouiseMaddisJapan

Det var i alla fall det allra bästa vi kunde göra för dagen eftersom vi var bakis och trötta efter en föregående vild natt med karaoke och fest i Roppongi. Kattcafét kan ha varit den tystaste och lugnaste platsen vi besökte i hela Japan.

LouiseMaddisJapan

Den 8 mars 1935 dog Hachikō och hans aska ligger begravd bredvid sin människa på Aoyama Cemetery i Minato och på hans dödsdag var vi där för att besöka graven. Jag hade en bild på hur graven skulle se ut men jag hade glömt det lilla faktumet att kyrkogårdar kan vara rätt stora så vi hittade den aldrig. Men det var en fin utflykt och väldigt vacker kyrkogård.

LouiseMaddisJapan

Här är vi då för ett år sedan på dagen, på väg med en grupp turister till Nagano.

LouiseMaddisJapan

För att klättra upp i bergen till de varma källorna dit snow monkisarna kommer och badar och göttar sig!

LouiseMaddisJapan

Och en dag i Daikanyama såg vi något vi trodde vi var där för tidigt för att få se och uppleva. På en kulle stod ett ensamt, praktfullt, blommande körsbärsträd och så kunde vi bocka av det från bucket listen med saker att uppleva innan vi dör, hurra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *