Listan om att sova

sova

Åh nu är jag så trött på mörker, kyla och på att vara trött. Jag som alltid brukar vara pigg annars har börjat knappra D-vitamin för första gången den här vintern i hopp om att piggna till. Jag känner för det mesta bara för att dra täcker över huvudet och stanna där under till april så jag tyckte att listan om att sova var passande just idag. Zzzzzz.

När brukar du gå och lägga dig?
På vardagarna brukar jag tvätta av smink, borsta tänder, vattna blommor, fylla på katternas vatten och plocka fram kläder inför nästa dag senast runt tio och efter det kanske jag ligger i sängen vid halv elva, scrollar instagram och internet en stund och sen läser eller sätter på en serie att somna till. Jag mår som bäst när jag sover ungefär sju timmar men det brukar bli lite mindre än så.

När vaknar du?
På vardagarna ringer mitt larm 05:45 och på helgerna brukar jag ha ett larm på 09:00 för då tycker jag att det är dags att gå upp senast ifall jag vill få något gjort.

Är du morgonpigg?
Inte så att jag vaknar tidigt av mig själv eller helst vill gå upp tidigt men har jag bestämt att jag ska upp en tid så går jag upp då och när jag väl är ur sängen brukar jag piggna till rätt fort. Jag gillar inte att stressa på morgonen så jag sover hellre kortare än att behöva skynda men det som ska göras innan jag lämnar hemmet.

Vad finns på ditt nattduksbord?
Några fina kristaller, ljus, en lampa, blommor och boken jag läser för tillfället.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
Jag somnar så gott som alltid till en serie. Oftast Futurama, Family Guy eller South Park. Har sett de flesta avsnitten av alla säsongerna om och om igen hur många gånger som helst eftersom jag haft den här dåliga ovanan i snart tio år nu. Om Netflix inte funkar av någon anledning somnar jag till en podcast.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
Jag brukar aldrig somna till musik men om jag bara vill ha ljud brukar jag lyssna på Värvet eller Ligga med p3.

Hur är din säng bäddad?
Den är inte bäddad.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
Ett svalt sovrum, en bra kudde som ger rätt stöd och täcken anpassade efter säsongen. Jag tar gärna en dusch innan jag går och lägger mig och så har jag absolut inget smink på. Det spelar ingen roll hur full eller trött jag är, sminket ska bort och ansiktet rengöras och smörjas med serum, ögonkräm och nattkräm.

Hur sover du egentligen?
På mage med ett ben upp och ett ner, Flora brukar ligga i vinkeln mellan mina ben om hon inte är lilla skeden och vid fötterna ligger Fox. Och så måste jag alltid krama/ligga på något när jag sover. Just nu en giraff som heter Mike. Fråga inte.

Vad har du på dig när du sover?
Om det är kallt har jag på mig ett linne annars i min birthday suit. Och så har jag en parfym som jag kallar min sovparfym som jag brukar ha på handlederna.

Hur är din sovfrisyr?
Utsläppt eller fläta.

Vad har du för säng?
En 160 cm bred Leirvik från Ikea, en hård resårmadrass och en hård bäddmaddrass som formar sig efter kroppen. Hatar mjuka sängar.

Vad gör du mitt i natten?
Byter håll några gånger och tar med mig Flora och Mike till andra sidan. Fox ligger på sidan nedanför mig och brukar inte påverkas av mina vändningar.

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
Det här är ju mitt första riktiga sovrum som bara är till för att sova i och jag försöker hålla det rummet lugnt inrett. Om det är något rum som jag tror det är viktigt att ha bra feng shui i så är det sovrummet så jag har inrett mitt sovrum mycket med det i tanke. Då ska inte sängen stå i en orolig position så man inte ser om någon kommer in i rummet och helst inte under fönster eller hyllor. Det kommer inte in någon spegel där för det är bara för läskigt att ha i sovrummet och om man är i en parrelation kan det skapa ”en tredje person” i sovrummet.
Jag har många växter där inne för att dom ökar luftfuktigheten, förbättrar och renar luften och för att det gör rummet mer ombonat. Just nu har jag 12 krukväxter och fem sticklingar där. Enlight Feng shui ska man inte ha vassa föremål eller taggiga växter i sovrummet men jag har trots det en svärsmorstunga där inne så lite av en rebell får man väl vara, och så är den en bra växt att ha just i sovrummet för att den även under natten tar upp koldioxid ur luften.
Jag skulle absolut inte ha foton på familjemedlemmar eller vänner där inne för dom tror jag man ska hålla utanför sovrummet. Och så är sovrummet det rummet som jag tycker är viktigast att det är ordning och reda i. Jag brukar städa upp och och plocka undan varje kväll om det behövs. Och så ska man absolut inte sova med massa bråte under sängen. Det är ingen förvaringsplats.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
Det måste vara i technotältet på Arvikafestivalen. Det var så kallt utomhus och där inne var det varmt och skönt och så dansade mina vänner en bit ifrån mig så där somnade jag gott.

En reaktion på “Listan om att sova”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *