Hemma hos mig

Idag tänkte jag att ni skulle få hälsa på hemma hos mig i min nya lägenhet. Den här lägenheten är dubbelt så stor som min förra och jag har fortfarande väldigt mycket yta att fylla och möbler som fattas. I min förra lägenhet hade jag till exempel inte ett kök med plats för köksbord och jag hade längtat i flera år efter ett kök att sitta och äta i så köksbord var den första nya möbeln jag köpte. Däremot har jag fortfarande inte hittat några köksstolar jag vill ha så jag har lånat min morbrors extrastolar i plast eftersom vi behövde något att sitta på hos mig i julas.

Jag har heller inte ett skrivbord eller en stol att sitta vid längre eftersom jag sålde det jag hade i förra lägenheten för att jag ville ha något annat. Problemet är bara att jag inte hittat något annat som jag gillar ännu och som passar på den ytan jag vill ha det så i detta nu när jag skriver det här så sitter jag på golvet nedanför min soffa och har datorskärmen och tangentbordet på mitt vardagsrumsbord.

Jag försöker göra lite mer genomtänkta val av de möblerna jag köper nu istället för att bara skynda fram något så därför är alla rummen här hemma bara halvmöblerade och halvfärdiga. Men jag tycker ju det är så kul att se hur det ser ut hemma hos andra så jag tänkte att jag i alla fall kunde visa några ytor i mitt hem som jag gillar och så tänkte jag visa rum för rum sen med tiden när dom känns mer färdiga.

Så.. Välkommen hem till mig, stig på – stig på!

Hemma hos mig

I mitt vardagsrum är väggarna ljusrosa. Och inte vilken ljusrosa som helst utan den perfekta ljusrosa nyansen, om jag får säga det själv. Här trivs jag bra och här är en bra vägg i vardagsrummet. Det är kaos med prylar, växter, böcker och tidningar som jag gillar.

Hemma hos mig

På väggen bredvid hyllorna har jag hängt upp mamma och pappa i riktiga ramar. Och på bilden innan kan ni se att det ligger fler ramar på golvet som väntar att fyllas. Jaja, jag borde städat bort det innan jag tog bilden men jag är väl ingen homestylist heller. Kunde eventuellt vinklat högtalaren rätt också men jag brukar vinkla ut den mot köket och badrummet när jag inte är i vardagsrummet för att hela tiden ha musik med mig och den hade inte hamnat helt rätt efter det.

Hemma hos mig

Från början hade jag tänkt att låta väggarna i köket vara vita för att jag ville kunna fota mat utan färgstick, förra köket var ju gult och där gick det inte att fota alls, men efter bara några dagar här höll jag på att dö av tristess av det vita och fick sätta upp en tapet. Lilla Lovis med mitt motto i livet hänger bredvid.

Hemma hos mig

ÄLSKAR den här ljusblå färgen som jag har i min hall mer än jag någonsin trodde jag skulle gilla blått. Jag tycker den är riktigt flott!
I taket har jag min mest gotiska Tim Burton-lampa som är pimpad med lila, glittriga pippisar. Kvittevitt.

Hemma hos mig

Det här är i ett hörn av mitt mintgröna sovrum som är en färg som är väldigt svår att få rätt på bild så ni får helt enkelt tro mig. Den gula byrån spraymålade jag förra våren och i den bor allt mitt extrasmink och diverse utsmyckningar. På byrån bor mina parfymer och min mest älskade Monstera. Jag har fyra till, stora och yviga men den här lilla bebisen med bara fyra blad har jag fått från David och den är en stickling som kommer från hans farmors supergamla Monstera så den ligger mig varmt om hjärtat. I hörnet syns den lilla väskan jag köpte i Malmö, ska byta axelremsbandet på den så är den redo för fest sen.

Hemma hos mig

På fönsterbrädan i sovrummet har jag några växter som jag hoppas ska ta sig till våren, just nu är dom alla rätt taniga och vinterdeppiga. Men lyxen med att ha ett sovrumsfönster efter att ha sovit i en garderob i sex år är obeskrivbar. Känner mig lyckligt lottad varje dag när jag vaknar upp och kan titta ut på världen utanför. Det är ganska fint att inte ta sådana små saker för givet.

Hemma hos mig

Och här är mitt sängbord. Där förvaras dagböcker, feta bodybutters och läppbalsam och Harry Potter #2 som jag håller på och läser om nu. På bordet står mitt favoritljus från Hing som sprakar som en liten brasa och luktar ljuvligt. Vill också påpeka att jag aldrig någonsin idag skulle köpa en drömfångare med fjädrar men jag fick den för ungefär hundra år sen när jag var liten och sen dess hänger den med. Snälla köp inget med fjärdrar! Tänk på att dom kommer från levande, kännande varelser som behöver dom mer än du behöver ett täcke, en ful jacka eller påskris.

Hemma hos mig

Och slutligen, det finaste jag har och som man oftast hittar på soffan i vardagsrummet. Mina älskade, Fox & Flora.

5 reaktion på “Hemma hos mig”

 1. ååh älskar krukväxtbonanzat! håller på att bygga upp ett litet eget här hemma, och har till och med PLANTERAT några minikaktusar och suckulenter :-) för övrigt: RELATERAR till allt. större lägenhet, sitta vid ett köksbord i ett kök och kunna käka, ha yta. drömmen! hur stor är lägenheten nu?

  ps. när hälsas vi på?

  1. Jag med, älskar växter. Har 30 stycken på 60 kvm och känner att jag går plats med många fler. Wow, det fattas faktiskt kaktusar och suckulenter i mitt hem men några sådana måste jag ju med ha innan det blir komplett.

   Jag vill komma till Malmö till våren/sommaren, du är välkommen hit när du vill! :*

 2. Superfint och mysigt, verkligen! En sån där mix av alla möjliga saker men som ändå passar så bra ihop, tyvärr lyckas jag aldrig med det hemma..

  1. Tack så mycket! Jag tror man kan få de flesta sakerna att passa ihop men kanske inte på samma plats. Jag har lite olika tema och tänk i varje rum här hemma fast med en röd tråd genom det hela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *