Malmö i ett tråkigt januari

Min mamma fyllde femtio sista november och jag hade ingen aning om vad jag skulle ge henne. När det är ett jämt år så ska man ju tydligen ge bort något bra och speciellt och kan vi prata lite om det här med presenter? Jag hatar att köpa presenter. Där, jag skrev det.
Jag älskar att ge bort presenter och gåvor när jag hittar något speciellt som passar en viss person men jag gillar inte att tvångsmässigt köpa något bara för att. Därför är jag så glad att vi skrotat grejen med julklappar i familjen nu för det tycker jag inte alls är rätt tillfälle att ge bort något speciellt. Födelsedagspresenter kan jag köpa då är det ändå bara en persons dag men för att vara en person som jobbar med kreativitet är jag otroligt okreativ när det kommer till presenter. Jag gillar inte ens att slå in paket!
Den bästa presenten tycker jag nog nästan ändå är upplevelser så därför kom jag och mormor överens om att vi under januaris tråkigaste och fattigaste helg skulle ta med mamma söderut – till Malmö.

Malmö i ett tråkigt januari

Vårt första stopp i Malmö efter att ha lämnat väskorna på hotellet var Misoteket som jag velat äta på så himla länge.

Malmö i ett tråkigt januari

Mormor som aldrig ätit med pinnar greppade dom som ett pro.

Malmö i ett tråkigt januari

När magen var mätt strosade vi ut på stan. Totoro!

Malmö i ett tråkigt januari

Vårt viktigtaste stopp var de där tre secondhandaffärerna som ligger som i en triangel. Jag hittar alltid något att handla här. Från Myrorna och Emmaus kom jag ut med någon slags blus, någon slags spetskofta och en liten väska.

Malmö i ett tråkigt januari

Inne på Humana hittade jag alldeles för mycket som jag ville ha så jag gjorde det enda rätta och köpte inget.

Malmö i ett tråkigt januari

Malmö i ett tråkigt januari

Sen traskade vi inte så mycket mer för mormors gamla fötter var trötta så det fick bli ölpaus.

Malmö i ett tråkigt januari

Jag blev tipsas att dricka en öl inne på Metro och det var definitivt ett ställe i min smak. Fick mycket Berlinkänsla.

Malmö i ett tråkigt januari

Sen var det dags att återvända till hotellet och piffa inför kvällen och middagen, och när man piffar måste man ha snacks till den obligatoriska piffdrinken. Vi hade så trevligt med snacksen och piffet att vi fick ringa och skjuta på vårt bord en timma eftersom vi inte kom iväg till restaurangen i tid. Men här tar Malmö slut i bloggen för den här gången för sen hade jag för skoj så jag glömde att ta upp kameran på resten av resan och helgen. Älskar Malmö!!!!

2 reaktion på “Malmö i ett tråkigt januari”

  1. åh du måste komma hit snart igen så vi kan styra upp ett häng!!!11 för övrigt har jag ännu inte ätit på misoteket, även om det stått på min to-do-list sen jag flyttade hit. sämst. nån som dock inte är sämst är ju din grandma som väljer att premiärkäka med pinnar när det serveras SOPPA. pro much?! <3

    1. Ja, det är planen! Vill ju hänga med dig!
      Gå dit snart då vettja, gott för lille magen och själen. Haha, jag vet. Helt grymt. Hon åt dock bara några bitar med pinnar sen var det sked som gällde för henne 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *