Fyra år med Foxen

Idag är det på dagen fyra år sen jag äntligen efter veckor av längtande fick åka och hämta den lilla, vita, döva, katten som jag paxxat. Här är lite av vad som hänt sen den dagen.

Fyra år med Fox

När han kom hade hade stora, gulliga, prydnadsöron till sitt lilla bebishuvud och Flora var väl inte helt nöjd med att ha fått en lillebror.

Fyra år med Fox

Men jag var. Förutom på nätterna de två första åren när han roade sig med att förstöra något. Varje natt.

Fyra år med Fox

Men allt blev förlåtet för det går inte att vara sur allt för länge på en sån här gullig liten skit.

Fyra år med Fox

Till och med Flora låter bli att sura då och då så att Fox kan få ligga bredvid henne.

Fyra år med Fox

Han kan sova på de konstigaste ställena och gillar att ha kudde under hakan.

Fyra år med Fox

Eller tassarna i luften när han ligger inbökad någonstans, bara han får vara med.

Fyra år med Fox

På fest är det också lätt att somna eftersom han inte störs av några ljud.

Fyra år med Fox

Eller så bara fastnar han i någon konstig position så att jag håller på att dö av skratt. Sådär kan man inte ligga!

Fyra år med Fox

Han gillar att vara med ute.

Fyra år med Fox

Pussas.

Fyra år med Fox

Bli pussad.

Fyra år med Fox

Bli ännu mer pussad.

Fyra år med Fox

Fira kalas med partyhatt.

Fyra år med Fox

Jättemånga kalas har vi framför oss, Foxen och jag, och vi ska leva lyckliga i alla våra dagar. Min bästa lilla plutt. Älskar honom så mycket.

8 reaktion på “Fyra år med Foxen”

 1. Åh vilken vacker katt! Helt snövit <3 Han verkar jättemysig!
  Är det några problem med att ha en döv katt? Jag tänker att en döv katt kanske blir rädd när personer/andra djur dyker upp från ingenstans eftersom han inte kan höra dem komma? Eller det blir väl iofs normalt om man är född utan hörsel… Måste på ett sätt vara praktiskt att han inte störs av höga ljud, typ musik och saker man tappar i golvet och sånt. :)

  1. Tack!
   Det har verkligen inte varit några problem med hans dövhet alls, snarare tvärtom. Dammsugning, grannar som renoverar och när han blivit rakad eller fönad efter dusch är ju sånt som inte varit några problem eftersom han inte störs av ljuden.
   En kunde ju tänka sig att han skulle kunna reagera sådär lite nojigt men istället är han helt lugn och orädd i nästan alla situationer. Visst, ibland har jag råkat skrämma honom men det har jag nog råkat utsätta min hörande katt för fler gånger.
   Det blir mycket vinkande och viftande med armar och hela kroppen för att få hans uppmärksamhet när han sitter en bit i från dock men nu är jag så van vid det så jag ibland blir förvånad när jag kommunicerar med hörande katter och dom reagera på mitt tal :p

 2. aw, vilken fin liten fox!
  jag försöker övertyga sambon om att det är en jättebra idé att skaffa en liten kissemiss till. kanske skulle en vit kunna komplettera våra två svarta ,)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *