Rövgod djuraftonsskinka

sindrobe maddis

Yey! Igår gjorde jag en god djurfri julrumpa. Jag hade velat säga att den är helt fri från plågeri och djurutnyttjande men tyvärr innehåller den några ägg eftersom jag safeade och körde efter receptet jag hittade. Jag orkade bara inte med en självförvållad katastrof i köket just nu så det fick bli så, med lite skills går den säkert att göra vegansk också! En vegetarisk julrumpa som inte smakar skit (läs: Astrid och Apornas julsk*nka som kan vara det äckligaste jag stoppat i munnen) är inte fy skam ändå. Jag ska ärligt erkänna, utan senap smakar den lite potatismos men med senap på totallurade jag mina smaklökar.

    Djuraftonsskinka
    8 quornfiléer
    3 ägg
    2 dl potatismospulver
    3 buljongtärningar
    3 dl vatten

    1 äggula, senap och ströbröd till garnering

    Mixa ihop quornfiléerna, ägg och potatismospulvret.
    Ha i någon matsked senap eller två i smeten.
    Koka upp vattnet och buljontärningen och ha i det i smeten. Mixa och provsmaka.
    Smakar det bra forma till valfri form och ställ in i ugnen ca 40 minuter i 225 grader.
    Pensla med äggula och senap och strö över ströbröd och ha in i ugnen 10 min till.

4 reaktion på “Rövgod djuraftonsskinka”

  1. Pingback: Griljerad kålrot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *