Xlash i soporna

sindrobe maddis

Ja, så kort efter förra inlägget som hintade om Xlash och att jag skulle ge dem en till chans så åker den i soporna.
De allra flesta känner väl till de här fransförlängande serumen så jag behöver inte säga så mycket om det. Xlash kontaktade mig i somras och frågade om jag ville testa och varför inte tänkte jag, även om det förmodligen även testas på typ bambisar. Jag är en dålig billig människa. Där i ligger också lite av min kritik gentemot Xlash, att de valt att främst marknadsföra sig via småbloggar. Är det för att dom är billigare och tacksamt tar emot en produkt eller för att vanligt folk litar mer på vanligt folk och att en bra recenssions från en liten bloggare känns mer äkta än en från en större välbetald? Jag lovade i alla fall inget i utbyte mot att ta emot den och har även tackat nej till att arrangera tävlingar för att lotta ut deras produkt via min bloggis. En vän till mig med en betydligt större blogg fick också erbjudandet av dem att ta emot i utbyte mot att hon skulle skriva om dem. När hon mailade tillbaka och upplyste dom om marknadsföringslagen men att hon gärna tog emot produkten för påseende fick hon inget svar.

Av mig får Xlash betyget: /
Jag har inte fått någon positiv effekt alls. Första natten jag hade på mig den vaknade jag med tre avfallna ögonfransar och efter det har jag fått en vagel (något jag väldigt sällan annars får) samt klåda och röda ögon.

Vad som till sist gjorde att jag valde att inte använda produkten mer var för kommentaren jag fick av bela igår på mitt föregående inlägg, om hur hon tappade och fick brutna ögonfransar, och idag när jag hörde att Läkemedelsverket går ut och varnar för att använda sådana här produkter.
NeuLash och två till har till och med fått försäljningsförbud i Sverige och dom håller på att kolla upp andra liknande produkter nu. Dom varnar för en del ingredienser man jag är för okunnig för att förstå om någon av de som det varnas för är med på innehållslistan på Xlash. Vad jag vet är i alla fall att jag kan vara glad som fick såpass små biverkningar och att jag håller mig till lösögonfransar när jag vill ha långa fransar i fortsättningen.

14 reaktion på “Xlash i soporna”

 1. haha, känns ju lagom skoj att jag förpublicerat en xlash-tävling till imorgon… fick också mailet och lovade inget i utbyte, har dock inte testat den än. fick erbjudande om att ha tävling också och tog den då de skrev till mig att xlash inte innehåller det där ämnet med det långa ämnet som är förbjudet, utan bara naturliga ingredienser.

  1. Inlägget går ju att stoppa! :)
   Eller så får du testa och göra din egen bedömning men jag tycker inte det är värt det och även ”naturliga ingredienser” kan vara bajs!

   1. haha, jo såklart, men jag har läst mycket bra om produkten också så känner att den som vinner får ge xlash en ärlig chans :) kan ju vara väldigt individuellt vad man gillar, tål och hur det fungerar.

 2. Jag fick också hem den, fast de skrev inget om att de krävde nåt i utbyte. Har inte ens testat den än, vet inte om jag vågar heller, även om den nu möjligtvis inte innehåller det dära förbjudna ämnet.

  1. Det skrev dom inte till mig heller men till min kompis formulerade dom första kontakten med att dom gärna ville att hon skulle skriva om den mot att ta emot en test.
   Jag tycker Xlash hör hemma i soporna.

 3. Jag har också blivit erbjuden att testa en sån, ganska nyligen. Men jag minns inte om det var Neulash eller Xlash, förmodligen Xlash eftersom alla andra också fått den. Tackade nej i alla fall. Gillar inte företag som försöker ställa krav innan de ens hunnit presentera sig.

 4. Hej!
  Jag fick tips om xlash av en kollega (som jag trodde gjort en fransförlängning) och köpte hem och började använda. Har använt det ca 2-3 månader och tro mig, det har blivit STOR skillnad. Hade pygméfransar tidigare men nu är dom så långa att det är omöjligt att inte kladda mascara på ögonlocket när man målar dom (vilket inte gör mig ett dugg för dom är sjukt snygga nu). Absolut tror jag resultaten varierar, jag tror inte jag skulle kunna få lika långa som min kollega, och självklart är en del överkänsliga mot vissa ämnen.
  Men iallafall, det är Neulash som innehåller förbjudna ämnen och kan ge ruskiga biverkningar (ändrad ögonfärg till exempel). Vad jag hittat när jag kollade upp Xlash i samma veva som andra förbjöds är det helt ofarligt och innehåller absolut inget förbjudet.

  Jag personligen skulle rekommendera xlash för att det funkat suveränt för mig, och ännu bättre på min kollega, sen kan jag ju givetvis inte garantera att det skulle funka lika bra för nån annan.
  Vill också poängtera med tanke på hur ni ovan fått kontakt med xlash att jag absolut inte blivit kontaktad av företaget utan helt enkelt köpte det på rekommendation av någon jag känner.

 5. Kan meddela för er som tror att efter man två månader eller kortare tid skulle märka av biverkningarna med en produkt, att det kan ta längre tid och bara för att ni problemfritt använt produkten i tre till åtta veckor betyder det inte att biverkningar till produkten inte existerar över huvud taget eller bara förekommer bland ”överkänsliga”.

  Har själv använt X-lash under ett år nu. Kan berätta att JA, det tog ett tag innan det blev skillnad, men JA, det blev en synbar, markant positiv effekt. Tog ett par månader innan de vuxit till en schyst volym och längd (och jag har ändå lite volym och längd redan). Så tog ett tag före synbar skillnad.

  Tog däremot BETYDLIGT längre tid innan jag märkte av biverkningarna som denna produkt medförde.

  Nu, de senaste två månaderna har jag börjat få okontrollerbara ryckningar i mitt högra öga. Sjukt obehagligt och påfrestande i längden faktiskt då det dyker upp då och då. Trodde till en början att det var stressrelaterat, men märkte sedan att jag ändå ofta fick dessa ryckningar när jag inte var stressad.

  (Använder smink 1-2 dagar i veckan och kliniskt testade högkvalitativa produkter och ganska sparsamt, så kan knappast handla om någon form av överkonsumtion på den fronten som ska ha lett till allergisk reaktion eller irritation för ögat.)

  Kan slutligen tillägga att jag pausat användningen ibland när fransarna redan nått maximalt önskad längd, för att de liksom inte ska bli ”för långa”. När man nått önskad längd uppmanas man även av X-lash att trappa ned litet på användningen av produkten och kanske köra ett par ggr i veckan istället 1-4 skulle jag säga. Så har inte heller överkonsumerat av denna produkt.

  1. Jag märkte resultatet av xlash väldigt snabbt, inom två veckor var det stor skillnad. De blev jättelånga och väldigt täta dock inte direkt mörkare. Var väldigt nöjd med resultatet… till en början. Precis som du beskriver så fick jag okontrollerbara ryckningar i högra ögat. Trodde också att det berodde på stress men efter ett tag så slutade jag med xlash och då slutade det efter ett tag. Jag avvaktade ca ett halvår innan jag testade igen… Ganska omgående började ryckningarna igen och xlash åkte i soporna.

 6. Hej!

  Jag är också en av de som enbart har fått goda biverkningar av xlash, det tog ett tag men efter cirka en och en halv månad så har både jag och min vän otroligt långa fransar (så långa att det är dags att stoppa appliceringen). Jag förstår absolut att biverkningar finns, (som av allt annat) men jag anser att efter denna upplevelse, och med en rimlig användning, så fungerar det alldeles utmärkt!

  Tokigt nöjd!

 7. Jag har använt Xlash länge och är mycket nöjd, likaså mina vänner. Det kan te sig kanske aningen naivt att kasta en produkt i soporna i och med att det här inlägget hamnar så högt upp. Det känns mer som en protest mot etablissemanget. Istället skulle jag förespråka en mer nyanserad bedömning. Jag har läst om flera fall där människor som behandlats med strålbehandling och använt Xlash, för många av dessa människor har livet ändrats för en så liten grej att de fick tillbaka fransarna. Det är tråkigt att många som hamnar här kanske inte vågar prova Xlash nu.

  Nåja, det var min mening. All lycka!

  1. Kul för er!
   Det ligger inget naivt i att kasta en produkt man inte är nöjd med, att det här inlägget skulle hamna högt upp på google var ju inget jag kunde veta när jag skrev det heller. Jag gav Xlash min bedömning, vill man ha mer nyans får man ju läsa åsikter från mer än en person och det kan du ju hitta redan i kommentarsfältet där många skriver att dom är positiva.

 8. Lika bra att strunta i sånna saker känner jag. Dock använder jag ibland serumet från Make Up Store. Det är mer som en hårinpackning för ögonfransar (eller ögonbryn!) och funkar jättebra för mig, då mina fransar lätt blir spröda eftersom jag böjer dom närapå dagligen. Bara ett tips :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *