Forska Utan Djurförsök

sindrobe maddis

sindrobe maddis

Förra veckan ringde dom från Forska Utan Djurförsök eftersom dom behövde måndadsgivare och undrade om jag kunde tänka mig att bli det.
Jag blev jätteglad att dom ringde för det är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, som ni vet, men av någon anledning har jag inte kommit mig för att börja stödja dem i sitt arbete.
Igår fick jag hem blanketterna på posten och från och med nu får dom 50 spänn i månaden av mig. När jag har ett jobb tänker jag bli Forskningsfadder, då skänker man 200 kronor eller mer i månaden och får en större inblick i forskarnas arbete.

Vet ni att en svensk forskare som heter Anna Forsby har utvecklat en metod som gör att ögonirritationstester på kaniner snart kan vara historia? När den har blivit godkänd och formellt utvärderad av EU:s center för alternativ så kommer vi förhoppningsvis slippa sådana tester, åtminstone inom EU, eftersom det är förbjudet att göra djurtester om det finns godkända alternativ. Hurra för det! Det ekonomiska stödet från Forska Utan Djurförsök har haft stor betydelse för att kunna driva det här projektet och för en framtid helt utan djurförsök kommer det behövas fler bidragsgivare. Här kan ni gå in ifall ni också vill hjälpa till, en femtiolapp i månaden kan väl alla avvara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *