Nej.

Jag ville ju inte börja med att stolpa upp saker jag ogillar och släppa fram bitterfitta inom mig men jag kan måste få ur mig det här. Det finns en sak som får mig att vilja dunka någons huvud i en vägg tills mina händer är täckta av röd, klibbig, varm sörja. Huvudet på den som tror den kan bestämma vad jag gör på min fritid.

”men du gör ju inget på dagarna”
”… vissa har ju ett jobb”
”du kommer bli dum i huvudet om du skall hålla på och spela hela tiden”

Snart säger jag upp bekantskapen med er som säger så. Jag tänker inte förklara här vad jag gör av min tid, för det har ni i ärlighetens namn inget med att göra.
En gång för några år sedan ringde en kompis till mig precis när jag satt i ett raid med 40 andra personer. Jag sa något i stil med hejhej och hon sa hejhej och sen verkade hon bara vilja slöprata och jag som inte hade tid med det för tillfället frågade om hon hade något särskilt på sitt lilla hjärta eftersom att jag var lite upptagen. Det hade hon inte och jag frågade om vi kunde höras senare. Då blev människan SUR för hon tyckte att jag valde ett spel över henne. Hon tyckte inte jag skulle spela för jag skulle prata med henne. Med andra ord, jag fick inte välja vad fan jag skulle syssla med för hon tyckte inte att ett spel var en tillräcklig anledning att inte prata med henne.

Eller de som tror att jag kan släppa allt jag har för händerna för att träffa dem för jag gör ju ändå inget på dagarna. För det vet ju dom. Än en gång, jag tänker inte nämna vad jag pysslar med på dagarna men alla som någon gång varit arbetslös vet att det inte direkt innebär att man kan sitta och rulla tummarna och titta på kråkorna som bygger bo i skatornas gamla bo utanför fönstret hela dagarna. Dessutom är jag helt sinnesjukt planerad av mig och har redan innan jag stigit upp ett schema och en lista på saker som skall göras under dagen och vissa dagar finns det inte plats för något spontant, liksom för de flesta andra. Och vissa dagar finns det på min lista att inte lämna huset överhuvudtaget och då har jag antagligen inte sminkat mig, tvättat håret eller duschat och känner antagligen inte för att sabba min planering heller.

Eller sådana som skall lägga sig i vad man gör av sin fritid. Seriöst, nejnejnej. Ni har ingen rätt att ens lägga er i, bara för att det jag sysslar med inte är något som ni tycker är roligt har ni ingen rätt att tycka att JAG inte borde ägna mig åt det. Om alla istället accepterar varandra och hittar på något roligt att göra blir nog alla lite gladare. Man kan inte ändra på andra, bara sig själv.

Och eventuella känsliga vänner, fundera på om detta är något att bli stött över eller om det kanske bara är en tankeställare. Jag gillar er ändå.

4 reaktion på “Nej.”

  1. JAG HÅLLER SÅÅÅ MED DIG!!!! Fast det är lite skillnad när man bor ihop och är tillsammans med någon, man måste faktiskt tänka på den andra personen också och inte bara sig själv. Annars kan man lika gärna göra slut och flytta isär och bo själv. Men annars vet jag exakt vad du menar. Exakt.

  2. Fast personen man bor ihop med måste ju respektera ens intressen också. Sen är väl respekt och vett saker som man bara kan hoppas att alla besitter så det inte går över för långt 😀

  3. Åh vad jag håller med dig! Till tusen! Jag har faktiskt börjat säga till folk att mitt liv är mitt och jag behöver inte rättfärdiga det för någon. Jag gör precis vad jag vill! Sen är det klart att man ibland måste göra saker man inte riktigt vill, men då kommer vi ju in på en helt annan linje..
    Kramar till dig, jag tycker att du verkar vara en skitbra tjej!

  4. Ja, självklart är det så 🙂 Det är just när folk skall försöka bestämma över saker dom inte har med att göra som jag syftar på. Eller nedervärderar det man själv gillar till något meningslöst som inte ens är värt att syssla med och att man borde vara redo till tjänst när som helst av den anledningen, eftersom man ändå inte gör något vettigt.

    Hihi, tack och kram på dig med ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *