Kategoriarkiv: Hemma

En innätad balkong

Kattbalkong

Den här helgen fick jag äntligen nätat in balkongen till katterna, något jag längtat efter att göra för dom i flera år.
David anmälde sig frivilligt att hjälpa till när han var här på mitt kalas och om vi ska vara helt ärliga här så var det hans som gjorde mest och jag som assisterade. Det blev så himla fint och bra, David är bäst.

Kattbalkong

Jag var en såpass dålig bloggare att jag 1. inte tog en riktig före bild och 2. inte fotade med riktiga kameran så här kommer iphonebilder. Den här bilden är i alla fall ifrån lördag kväll när vi inte var helt färdiga men avslutade för dagen för att gå ut och dricka öl. Ser ni vad osynligt det är? Finaste kattbalkongen jag sett.

Kattbalkong

Dagen efter sken solen och vi (David) fick gjort det sista och satt upp bambu för att dölja den tråkiga plåten från insidan. Fox var nyfiken ut direkt men Flora var lite mer försiktig.

Kattbalkong

Senare på kvällen vågade hon sig ut och sen låg dom där ute länge båda två.

Kattbalkong

Fox hade nog velat ligga kvar där hela natten men när jag skulle lägga mig fick jag bära in honom.

Kattbalkong

Sådana här Fuchsior är de coolaste blommorna jag vet, som tagna direkt ur en LSD-dröm. Jag kan inte riktigt förstå att dom är på riktigt. Bakom dom står några tomatplantor, paprika och lite blommor men jag ska fylla på med fler växter och färgglada lampslingor för att maxa myset och sen kanske inte jag heller vill gå in och lägga mig i sängen på kvällarna.

Listan om att sova

sova

Åh nu är jag så trött på mörker, kyla och på att vara trött. Jag som alltid brukar vara pigg annars har börjat knappra D-vitamin för första gången den här vintern i hopp om att piggna till. Jag känner för det mesta bara för att dra täcker över huvudet och stanna där under till april så jag tyckte att listan om att sova var passande just idag. Zzzzzz.

När brukar du gå och lägga dig?
På vardagarna brukar jag tvätta av smink, borsta tänder, vattna blommor, fylla på katternas vatten och plocka fram kläder inför nästa dag senast runt tio och efter det kanske jag ligger i sängen vid halv elva, scrollar instagram och internet en stund och sen läser eller sätter på en serie att somna till. Jag mår som bäst när jag sover ungefär sju timmar men det brukar bli lite mindre än så.

När vaknar du?
På vardagarna ringer mitt larm 05:45 och på helgerna brukar jag ha ett larm på 09:00 för då tycker jag att det är dags att gå upp senast ifall jag vill få något gjort.

Är du morgonpigg?
Inte så att jag vaknar tidigt av mig själv eller helst vill gå upp tidigt men har jag bestämt att jag ska upp en tid så går jag upp då och när jag väl är ur sängen brukar jag piggna till rätt fort. Jag gillar inte att stressa på morgonen så jag sover hellre kortare än att behöva skynda men det som ska göras innan jag lämnar hemmet.

Vad finns på ditt nattduksbord?
Några fina kristaller, ljus, en lampa, blommor och boken jag läser för tillfället.

Vad gör du i sängen innan du somnar?
Jag somnar så gott som alltid till en serie. Oftast Futurama, Family Guy eller South Park. Har sett de flesta avsnitten av alla säsongerna om och om igen hur många gånger som helst eftersom jag haft den här dåliga ovanan i snart tio år nu. Om Netflix inte funkar av någon anledning somnar jag till en podcast.

Vilken låt är allra bäst att somna till?
Jag brukar aldrig somna till musik men om jag bara vill ha ljud brukar jag lyssna på Värvet eller Ligga med p3.

Hur är din säng bäddad?
Den är inte bäddad.

Vad är ditt bästa sova gott-tips?
Ett svalt sovrum, en bra kudde som ger rätt stöd och täcken anpassade efter säsongen. Jag tar gärna en dusch innan jag går och lägger mig och så har jag absolut inget smink på. Det spelar ingen roll hur full eller trött jag är, sminket ska bort och ansiktet rengöras och smörjas med serum, ögonkräm och nattkräm.

Hur sover du egentligen?
På mage med ett ben upp och ett ner, Flora brukar ligga i vinkeln mellan mina ben om hon inte är lilla skeden och vid fötterna ligger Fox. Och så måste jag alltid krama/ligga på något när jag sover. Just nu en giraff som heter Mike. Fråga inte.

Vad har du på dig när du sover?
Om det är kallt har jag på mig ett linne annars i min birthday suit. Och så har jag en parfym som jag kallar min sovparfym som jag brukar ha på handlederna.

Hur är din sovfrisyr?
Utsläppt eller fläta.

Vad har du för säng?
En 160 cm bred Leirvik från Ikea, en hård resårmadrass och en hård bäddmaddrass som formar sig efter kroppen. Hatar mjuka sängar.

Vad gör du mitt i natten?
Byter håll några gånger och tar med mig Flora och Mike till andra sidan. Fox ligger på sidan nedanför mig och brukar inte påverkas av mina vändningar.

Hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
Det här är ju mitt första riktiga sovrum som bara är till för att sova i och jag försöker hålla det rummet lugnt inrett. Om det är något rum som jag tror det är viktigt att ha bra feng shui i så är det sovrummet så jag har inrett mitt sovrum mycket med det i tanke. Då ska inte sängen stå i en orolig position så man inte ser om någon kommer in i rummet och helst inte under fönster eller hyllor. Det kommer inte in någon spegel där för det är bara för läskigt att ha i sovrummet och om man är i en parrelation kan det skapa ”en tredje person” i sovrummet.
Jag har många växter där inne för att dom ökar luftfuktigheten, förbättrar och renar luften och för att det gör rummet mer ombonat. Just nu har jag 12 krukväxter och fem sticklingar där. Enlight Feng shui ska man inte ha vassa föremål eller taggiga växter i sovrummet men jag har trots det en svärsmorstunga där inne så lite av en rebell får man väl vara, och så är den en bra växt att ha just i sovrummet för att den även under natten tar upp koldioxid ur luften.
Jag skulle absolut inte ha foton på familjemedlemmar eller vänner där inne för dom tror jag man ska hålla utanför sovrummet. Och så är sovrummet det rummet som jag tycker är viktigast att det är ordning och reda i. Jag brukar städa upp och och plocka undan varje kväll om det behövs. Och så ska man absolut inte sova med massa bråte under sängen. Det är ingen förvaringsplats.

Vad är det konstigaste stället du har sovit på?
Det måste vara i technotältet på Arvikafestivalen. Det var så kallt utomhus och där inne var det varmt och skönt och så dansade mina vänner en bit ifrån mig så där somnade jag gott.

Hemma hos mig

Idag tänkte jag att ni skulle få hälsa på hemma hos mig i min nya lägenhet. Den här lägenheten är dubbelt så stor som min förra och jag har fortfarande väldigt mycket yta att fylla och möbler som fattas. I min förra lägenhet hade jag till exempel inte ett kök med plats för köksbord och jag hade längtat i flera år efter ett kök att sitta och äta i så köksbord var den första nya möbeln jag köpte. Däremot har jag fortfarande inte hittat några köksstolar jag vill ha så jag har lånat min morbrors extrastolar i plast eftersom vi behövde något att sitta på hos mig i julas.

Jag har heller inte ett skrivbord eller en stol att sitta vid längre eftersom jag sålde det jag hade i förra lägenheten för att jag ville ha något annat. Problemet är bara att jag inte hittat något annat som jag gillar ännu och som passar på den ytan jag vill ha det så i detta nu när jag skriver det här så sitter jag på golvet nedanför min soffa och har datorskärmen och tangentbordet på mitt vardagsrumsbord.

Jag försöker göra lite mer genomtänkta val av de möblerna jag köper nu istället för att bara skynda fram något så därför är alla rummen här hemma bara halvmöblerade och halvfärdiga. Men jag tycker ju det är så kul att se hur det ser ut hemma hos andra så jag tänkte att jag i alla fall kunde visa några ytor i mitt hem som jag gillar och så tänkte jag visa rum för rum sen med tiden när dom känns mer färdiga.

Så.. Välkommen hem till mig, stig på – stig på!

Hemma hos mig

I mitt vardagsrum är väggarna ljusrosa. Och inte vilken ljusrosa som helst utan den perfekta ljusrosa nyansen, om jag får säga det själv. Här trivs jag bra och här är en bra vägg i vardagsrummet. Det är kaos med prylar, växter, böcker och tidningar som jag gillar.

Hemma hos mig

På väggen bredvid hyllorna har jag hängt upp mamma och pappa i riktiga ramar. Och på bilden innan kan ni se att det ligger fler ramar på golvet som väntar att fyllas. Jaja, jag borde städat bort det innan jag tog bilden men jag är väl ingen homestylist heller. Kunde eventuellt vinklat högtalaren rätt också men jag brukar vinkla ut den mot köket och badrummet när jag inte är i vardagsrummet för att hela tiden ha musik med mig och den hade inte hamnat helt rätt efter det.

Hemma hos mig

Från början hade jag tänkt att låta väggarna i köket vara vita för att jag ville kunna fota mat utan färgstick, förra köket var ju gult och där gick det inte att fota alls, men efter bara några dagar här höll jag på att dö av tristess av det vita och fick sätta upp en tapet. Lilla Lovis med mitt motto i livet hänger bredvid.

Hemma hos mig

ÄLSKAR den här ljusblå färgen som jag har i min hall mer än jag någonsin trodde jag skulle gilla blått. Jag tycker den är riktigt flott!
I taket har jag min mest gotiska Tim Burton-lampa som är pimpad med lila, glittriga pippisar. Kvittevitt.

Hemma hos mig

Det här är i ett hörn av mitt mintgröna sovrum som är en färg som är väldigt svår att få rätt på bild så ni får helt enkelt tro mig. Den gula byrån spraymålade jag förra våren och i den bor allt mitt extrasmink och diverse utsmyckningar. På byrån bor mina parfymer och min mest älskade Monstera. Jag har fyra till, stora och yviga men den här lilla bebisen med bara fyra blad har jag fått från David och den är en stickling som kommer från hans farmors supergamla Monstera så den ligger mig varmt om hjärtat. I hörnet syns den lilla väskan jag köpte i Malmö, ska byta axelremsbandet på den så är den redo för fest sen.

Hemma hos mig

På fönsterbrädan i sovrummet har jag några växter som jag hoppas ska ta sig till våren, just nu är dom alla rätt taniga och vinterdeppiga. Men lyxen med att ha ett sovrumsfönster efter att ha sovit i en garderob i sex år är obeskrivbar. Känner mig lyckligt lottad varje dag när jag vaknar upp och kan titta ut på världen utanför. Det är ganska fint att inte ta sådana små saker för givet.

Hemma hos mig

Och här är mitt sängbord. Där förvaras dagböcker, feta bodybutters och läppbalsam och Harry Potter #2 som jag håller på och läser om nu. På bordet står mitt favoritljus från Hing som sprakar som en liten brasa och luktar ljuvligt. Vill också påpeka att jag aldrig någonsin idag skulle köpa en drömfångare med fjädrar men jag fick den för ungefär hundra år sen när jag var liten och sen dess hänger den med. Snälla köp inget med fjärdrar! Tänk på att dom kommer från levande, kännande varelser som behöver dom mer än du behöver ett täcke, en ful jacka eller påskris.

Hemma hos mig

Och slutligen, det finaste jag har och som man oftast hittar på soffan i vardagsrummet. Mina älskade, Fox & Flora.