Kategoriarkiv: Ytligheter

Ett fint paket med ett ännu finare innehåll

Jag fyller snart trettio fabulösa år och då kommer jag slå till med en stor och väldigt efterlängtad fest. På en sån fin fest tycker jag att min outfit måste vara något extra, inte minst för att matcha till all fantastisk dekor jag köpt. För några dagar sen kom jag på vad jag ville ha på fötterna och i måndags landade en digital avi i postnord-appen.

Ponnyskor

Bara lådan skvallrar om att innehållet är något fint.

Ponnyskor

PONNYSKOR! Jag har kollat på dom här till och från under nästan ett år och nu fanns bara ett par kvar på Zalando, i just min bigfootstorlek, så det tog jag som ett tecken.

Ponnyskor

Kolla vad gulliga!

Ponnyskor

Älskar alla detaljerna.

Ponnyskor

Vi kommer att göra så mycket skoj ihop.

Ponnyskor

Och på tal om att göra saker ihop. Så här ser det alltid ut, vad jag än gör hemma. En liten vit katt ligger på max armlängdsavstånd och håller mig sällskap.


Andra bra saker de senaste dagarna:

Att jag har nästan hela min kalasoutfit färdig Soliga dagar och att det är ljust både när jag åker till och från jobbet Att kolla på Clueless med Louise när hon såg den för första gången Tulpaner som bara blir finare för varje dag som går Det fantastiska att jag kan ligga på soffan hemma och se månen! Roliga planer för den kommande tiden X-Files säsong 10! Lösgodis

Bytt topplack

Sist jag skrev om Seche Vite hissade och älskade jag det. Jag har använt det fram till nu sen i november och flaskan är inte slut ännu och heller inte så klibbig som folk sagt att den blir. Jag är fortfarande jättenöjd med glansen och att den torkar nagellacket så fort men som ni ser på bilden här under torkade den även ut mina naglar helt och hållet. Mina naglar har aldrig skivat sig så förut så Seche måste tyvärr vara boven, är det någon som upplevt samma? För mig var det inte hela världen ändå för jag klipper alltid av allt på nageln som är längre än fingertopparna men jag tyckte även att lacket chippade sig fortare än utan. Innan jag började topplacka målade jag naglarna en gång i veckan och då höll det sig tillräckligt fint tills det var dags att göra om men när jag använde Seche fick jag göra om det två gånger i veckan för det såg skabbigt ut så snabbt. Vilket ju egentligen inte var ett problem eftersom att naglarna torkade så fort när jag använde Seche så jag slapp sitta handikappad i en timme.

Topcoats

Men eftersom jag gillar att testa nya saker så kände jag i takt med att lacket började sina att det ändå var tid att testa något nytt och då fick det bli Posché och jäklar i min låda, nu är jag nöjd.
Lacket på bilden under är sex dagar gammalt och visst har det skavt av lite i kanterna men det är inte så det stör mig. Det är tunnare i konsistensen än Seche och flyter ut på nageln bättre, det krymper inte lacket men det torkar lika fort som Seche. Låter det bli att torka ut mina naglar också så tror jag att jag har en vinnare och keeper

Topcoats

O, Helga Proffs

sindrobe maddis
Obs, bilden är inte ett montage.

Här är inlägget ni väntat på: det om hårspray!!!
Fast med fokus på ett enda: Proffs rosa hårspray. Ett spray som jag slutade använda för cirka 2 år sedan när jag fick för mig att jag skulle vara lite snällare mot mitt hår och inte torka ut det onödigt mycket. Och så gick det två hårplattare år utan att jag tyckte mig märka något skillnad på hårets volym. Fram till förra veckan när jag såg min gamle rosa vän titta på mig från butikshyllan och tänkte att ja, varför inte? För gammal vänskaps skull.

Efter det har jag märkt wa-wa-woooom-effekten! Mitt hår har inte fallit ihop till en deppig platt frisyr efter en lång dag, som det gjort de senaste åren. Istället ser mitt hår likadant ut tolv timmar efter jag fixat håret. Bevisen på det har ni på bilden ovan och här. Fluff.

I’m nevvah gonna give ya up again PROFFS! Hellre torrt hår än platt, amen.

1 diss och 2 hissar

sindrobe maddisJa, här ska det hissas och dissas!
Förra veckan gav jag upp Sleeks Ink Pot Eyeliner och förpassade den långt ner i en låda. Slänga den kunde jag inte med för den funkar nog bra att kladda med på andra ställen än just ögonen men ögonlocken funkar den bara inte för mig. Det kladdar mer eller mindre varje dag trots att jag pudrar och låter bli att smörja mina ögonlock för att hålla dem så torra som möjligt. Mitt betyg får därmed ändras till / Trist.

Nu över till de bra grejerna!

 

sindrobe maddisCarmex /
Mina läppar har blivit oerhört känsliga och spricker ofta sönder om jag fått fel salva på läpparna. Sist det hände så plockade jag på mig en burk Carmex när jag var på Willys och gick hem och smorde på. Och satan vad det sved! Mina läppar gjorde så ont under en minut så jag trodde att dom frättes till öppna sår och jag var tvungen att kolla en extra gång så att det inte var råttgift eller något jag fått med mig hem. Men efter det så läkte mina läppar snabbare än någonsin och nu känns dom så mycket bättre än innan. Jag kommer med all säkerhet vara Carmex trogen ett långt tag, jag vågar inte sluta och möta läpptorrheten igen på länge. Säkert är även att det får bli en tubvariant nästa gång, jag hatar produkter som jag måste doppa ner hela munnen/fingrarna i. Så dumt, men det fanns inget annat då jag köpte den.

sindrobe maddis

 

Seche Vite /
Jag har varit dumsnål som inte testat den här innan. Ja, dumsnål är den enda förklaringen. Jag har tyckt att jag inte behövt det och jag har inte velat lägga mina små slantar på ett genomskinligt lack. Det var dumt gjort. För er som inte känner till Seche Vite så är det ett topplack som man har på efter man lackat naglarna när dom inte torkat helt ännu. Topplacket går igenom de andra lagren med lack och torkar till en blank och hård yta på några minuter och det är så sjukt bra! Jag brukar lacka mina naglar på kvällarna och mååånga gånger har jag fått naglarna sabbade av sängkläderna under natten – aldrig igen!
Jag har precis lackat om och haft Seche ovanpå och jag kan inte sluta beundra mina naglar dom är SÅ BLANKA och så fina! Jag känner mig riktigt fancy i mitt rosa lack och hade inte ett långt vitt hårstrå bestämt sig för att landa rätt på höger långfinger hade perfektionen inte varit långt borta.
Gör inte som jag och var dumsnåla – Seche är precis sådär bra som man bara drömt om. Badabam!