Alla inlägg av Maddis

Maddis gillar: Dana Scully!

Jag blir lätt engagerad i serierna jag ser och jag har flera gånger oroats över vilket farligt liv mina favoritspecialagenter lever fast jag samtidigt har konstaterat att man nästan alltid kan känna sig trygg för dom löser det alltid på ett eller annat sätt. Helst Dana är den som jag hittills upplevt det lever mest riskfyllt och råkar ut för värst saker men även när hon blir övermannad av ett psyko som vill lägga henne i ett kallt bad och tvåla henne för att sedan skära av hennes hår och naglar så vet jag att hon kommer klara sig. Hon är inte ett dumt våp som snubblar och inte vågar ta till vapen och i närkontakt kan hon slå sig fri. Dessutom är hon smart som få och har utbildning inom medicin och fysik och kan patologi som ofta kommer till användning i de många obduktionerna relaterade till x-filerna.

Dana Scully; smart och handlingskraftig.

Make me a model.

Ursch, under tiden jag väntade på att min mama skulle ringa upp mig efter sin frukost på jobbet så satte jag mig och slösurfade bloggar och hamnade all världens långt bort via länkar i kommentarerna och alla bloggar tillhörde tjejer och nästan alla var sjuk på ett eller annat sätt. Psykiska sjukdommar, utseendessjukdommar, knaprade piller mot det ena och det andra, skulle operera sina ansikten, banta, näringsbrist… Jag vet att det finns många killar som också mår dåligt men hetsen för tjejer, många gånger skapade av dem själva, är helt sjuk. Alla skall vara snygga, det är nog det allra-allra viktigaste, sen skall alla synas, det skall konsumeras och shoppas och alla vill vara modeller. Jag förstår inte grejen med att alla skall vara modeller? Är det för att man gillar det estetiska och vill skapa snygga bilder? Jag har min teori att det handlar om bekräftelsen att se sig själv snygg på bild kort och gott, på något annat sätt kan inte jag se hur det kan vara direkt givande. Det är ju inte som att de flesta av dem tjänar några pengar på det, då hade det varit en annan femma. Men om de tycker att det är ett bra sätt att fördriva tiden så är det ju bra för dem. Jag har fått förfrågningar om att modella själv men alltid tackat nej, ursch vad tråkigt.

De senaste kvällarna har jag kollat på teve innan jag har somnat och de flesta programmen som det har gjorts reklam för har gjort mig illamående. Det finns på riktigt ett program som heter Make me a model. Sen är det ju  Supermodel och Idol där folk skall bli stjärnor. Och underhållningsprogram där folk sjunger, är med i frågesporter och andra tävlingar och skämmer ut sig för att synas i bild några minuter.

In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes.

Blah blah blah.

Jag är en person som skriver listor, nästan varje dag skrivs det en lista, oftast en där det står vad jag skall göra under dagen för jag gillar inte att hålla koll på onödiga saker i huvudet men gillar däremot att sätta bockar på det jag gjort. Idag blev jag lite nedstämd fastän att jag när jag tänkte efter insåg att det var en dum sak att haka upp sig på för att det är ungefär EN enda sak i mitt liv som är dåligt och allt annat är BRA. Men som vanligt kan jag inte hålla på och glädjas över alla de där andra sakerna utan buttrar över en enda skitsak. Så sjukt dumt. Kommer ni ihåg att jag sa att det var nittiotal att skriva dagbok för hand? Om sanningen skall fram har jag en bok med ett fint rowsa omslag som jag skriver saker i, nästan som listor fast mer liknande en dagbok och idag skall jag skriva i den. Jag har lättare att se saker framför mig om jag har det nedskrivet och jag kan behöva lite perspektiv på de där sakerna.

Dagboksinlägg från min födelsedag 1994, bara en ponny men verkade rätt party ändå.
Dagboksinlägg från min födelsedag 1994, bara en ponny men verkade rätt party ändå.

Jag hade något mer på mitt hjärta men så ringde Maks och störde mitt i när jag satt och skrev här. Han brukar ringa runt elva på vardagskvällar när han är på väg in i duschen med något problem som han vill ha min hjälp med att lösa. Fram tills nyligen har det handlat om dilemman med kk, könsjukdomar, shopping och nu senast vad man skall göra på en dejt. Jag föreslog museum, det funkade bra för mig iallafall. Vi stämde dejt också, på torsdag blir det av, nästan så man kan tro det är julafton för det är då vi har vår årliga återkommande träff.
Idag träffade jag Camilla och Sandra och drack en blaskig chai-te på Fröken Ohlsson (besvikelsen!!!11) och hade turkos ögonskugga och rosa läppar. Fint det.

Slowbie.

Idag har jag spelat jättemycket, måste ligga i för att hinna till 70 innan nya expansionen och sådär. Tack vare min söta kille som har hjälpt till har jag kommit säkert en fem levlar på två dagar, lilla rågisen är level 57 nu! Wiih.

Wrrrrrath of the lich king!!!11

Nu tänkte jag för ovanlighetens skull göra mig en kopp chai och se ett, eller två, avsnitt x-files. Måste vara utvilad för morgondagen då jag först skall iväg på tråkigheter på morgonen och sen hämta den där killen jag nämde tidigare som jag ännu senare skall ut på vilda äventyr med och vara full på en spännande klubb! Nattiz!

Pallonger Mot Skyn.

Idag har jag PMS, det är rätt jobbigt. Jag brukar inte bli aggressiv utan blir mest jättedeppig någon dag, det är som att få en spark i magen och så går luften ur en och sen känns allting väldigt tungt och grått. Känns inte som det finns någon mening med något och att det aldrig någonsin kommer bli bra. Börjat spy av det har jag också gjort. Tack och lov vet jag nu för tiden att det bara är någon dag det känns så här och är ganska redo på det och kan kurera mig själv men jag kommer ihåg när jag var yngre och inte visste varför jag mådde så himla konstigt eller förstod sambandet, det om något var jobbigt.

Saker som funkar för mig en dag som denna är:
– Infected Mushroom som jag redan nämnt (idag är det Booka Shade dock)
– Feel good-film har samma inverkan som musik, min är Tjejen som visste för mycket
– Söta djur
– Joggelijogga, man kan springa ifrån dåliga känslor och svettas ur dem
– Överdos av rosenrot
– Panodil mot eventuell värk (paracetamol är gott)
– Söta djur
– Någon som kramar en och är extra snäll mot en
– Te
– Söta djur

foot in mouth - http://www.flickr.com/photos/meladegypsie/2865778342/
foot in mouth - http://www.flickr.com/photos/meladegypsie/2865778342/

En jättebra sak föresten som jag är väldigt glad över är att jag skall få en cykel!! Den har punka nu men jag är ju så händig så det skall inte vara något problem, sen kan jag cykla hem till min mormor och fika, wiiih.